městský dům

Řadový zděný omítaný dvoupatrový dům, s okapovou orientací a vestavěný do svahu. Druhé patro nově vyzděno a doplněno v líci hrázděním. Střecha sedlová s námětky, pokrytá šablonami. V pultu do náměstí dva sedlové vikýřky. Objekt v noci z 16-17.8. 1998 vyhořel. Průčelí do náměstí hladké, bez soklu, členěné kordonovým pásem, ve druhém patře uplatněno hrázdění. Přízemí a první patro o čtyřech osách, druhé patro o třech osách. Zdivo přízemí eskarpovitě zešikmeno, vpravo v soklové partii předstupující režná podezdívka z lomového kamene a malé čtvercové okénko do sklepa. Ve druhé ose zprava vjezd s pískovcovým gotickým lomeným ostěním, vnitřní hrana oblouku prožlabená. Vrata dřevěná novodobá dvoukřídlá, ozdobně skládaná s klasicistní klikou. Vpravo vjezdu obdélné novodobé dřevěné křížem členěné okno za lícem zdiva, orámované šambránou s uchy a lištou. Vlevo dvě stejná větší okna, orámovaná šambránami s lištou a s podokenními římsami. Okna v patře čtvercová novodobá dřevěná, křížem členěná, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištou, přičemž nadpražní části provedeny v prahovém trámu hrázdění polopatra jako plastické římsky. V patře mimo střední osu umístěn obdélný otvor s dvoukřídlými novodobými dřevěnými dveřmi. V krajních osách malá čtvercová okénka. Dvorní fasáda hladká s obdélným vjezdem, ve špaletě druhotně použito gotické ostění. Přízemí kamenné, patro nově vyzděné, navazuje dvorní trakt, novodobě přezděný, původní hrázděné patro s pavlačí po požáru odstraněno. V zahradě další hospodářské objekty pouze ve zříceninách obvodových zdí.