městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí, na úzkém obdélném půdorysu. Střecha sedlová sevřena požárními štíty, s okapní orientací do náměstí, pokrytá keramickými pálenými drážkovými taškami. Severní průčelí do náměstí o třech osách. Na stranách a uprostřed výšky člení průčelí lisénový rám doplněný korunní římsou. Ve východní krajní ose přízemí vstup s kamenným portálkem obdélného obrysu. Vstupní otvor na jednom stupni ukončený půlkruhem. Postranní svislé části ostění hladké. V nábězích oblouku obdélné podélné náběžníky s obdélným polem. Nad náběžními články ostění orámováno lištou a rozděleno svazkovým klenákem. Ve cviklech stejné reliéfní paprskovitě uspořádané rostlinné motivy, seskupení listů a květů. Dveře novější dvoukřídlé dřevěné, v horních dvou třetinách prosklené ve spodní třetině profilované. V ostatních osách přízemí a patra obdélná novodobá dvoukřídlá okna nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Průčelí ukončuje mírně profilovaná korunní římsa navazující na lisénový rám. Dvorní průčelí o třech osách. Ve východní ose vstupní otvor ukončený segmentem oblouku a orámovaný prostou šambránou. Dveře jednokřídlé dřevěné hluboko za lícem zdiva. Ve střední ose malé čtvercové nečleněné okénko, za lícem zdiva, orámované šambránou ukončenou segmentem oblouku. Ve třetí ose velké obdélné dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek, za lícem zdiva, orámované šambránou ukončenou segmentem oblouku. Ve střední ose válcový štíhlý sloupek podporující pavláčku v patře. Pavláčka v současnosti dočasně otevřena bez zábradlí. Ve střední ose úzký obdélný vstup orámovaný úzkou šambránou ukončenou segmentem oblouku. Dveře zcela prosklené jednokřídlé novodobé. Na stranách obdélná podélná trojdílná okna, za lícem zdiva, orámovaná šambránami ukončenými segmentem oblouku. Pavláčka kryta prodlouženým pultem sedlové střechy.