městský dům

Dům je řadový, zděný, omítaný a jednopatrový o čtyřech osách se štítovým průčelím. Střecha je sedlová a krytá bobrovkami. V přízemí vlevo je široký vstup se stlačeným záklenkem původně bez orámování (dnes orámovaný), a dvě obdélná okna (dnes se stlačeným obloukem). V patře jsou čtyři okna v plochých šambránách a nad střídmě profilovanou hlavní římsou trojúhelný štít s plochým orámováním a 1 + 3 okénky ve dvou pořadích. Chodba při levé straně parcely se za třetím stupněm nepravidelně rozšiřuje. Vlevo je do ní vestavěna místnost s prosklenými dveřmi proti vstupu z ulice a vzadu za ní stoupá schodiště do patra. Dvě místnosti vpravo od chodby stejně jako patro jsou plochostropé. Sklepy tvoří dvě prostory. Menší je valeně klenutá s vloženým schodištěm a vpředu velká s valenou kamennou klenbou kolmo k průčelí. Mezi oběma je půlkruhově zakončený portálek s pravoúhlým průřezem ostění.