městský dům

Patrový nárožní dům na šířkově položené obdélné parcele, který se do ulice Kostelní obrací pěti okenními osami, do Wernerova nábřeží dvěma a k městské strouze šesti osami. Barva fasádového nátěru je na všech průčelích shodná světle zelená s bílými architektonickými detaily a shodné je i základní architektonické členění – v přízemí sokl, na něj navazuje průběžná pásová bosáž, zakončená plochou kordonovou římsou. První patro je hladké, završené bohatě profilovanou korunní římsou. Okna přízemí jsou zasazena hladce do fasády, okna patra mají hladkou šambránu, většinou jsou čtyřtabulková. Do Kostelní ulice je prolomen vstup do domu s naznačeným poloelipsovitým záklenkem, jinak pravoúhlý s dvoukřídlými dveřmi z diagonálně skládaných latí (nové s novodobým kováním, historizujícího vzhledu). Střecha valbová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bobrovkami, prolomená několika novotvary vikýřů se čtvercovými čtyřtabulkovými okny. Půda z části zastavěna, z části odkrytá vaznicová konstrukce krovu.