městský dům

1/ obytný dům 2/ hospodář. objekt 3/ ohradní zeď se 2 vjezd. branami Areál městského domu je situován v bezprostřední blízkosti dvou kostelů - kostela sv. Víta a kostela sv. Mikuláše. Budova stojí izolovaně v řadové zástavbě bloku domů západní fronty náměstí T. G. Masaryka. Na pozemku nepravidelného půdorysu jsou rozmístěny jednotlivé objekty. Areál domu tvoří patrová zděná obytná budova. Úzké štítové dvouosé průčelí je obráceno k farnímu kostelu sv.Mikuláše a do komunikace podél náměstí. Po obou stranách jsou situovány vjezdové brány s prkennými vraty.Zleva úzký dvorek, ze kterého zleva vstup do domu. Za domem je situován úzký dvůr uzavřený od kostela sv.Víta kamennou ohradní zdí a zastavěný při severní podélné straně hospod.objektu. Obytná budova vznikla radikální přestavbou barokního domu shodného půdorysu na přelomu 19. a 20. století. Většina výplní a vložené příčky pocházejí z úprav domu provedených ve druhé polovině 20. století. Hospodářský objekt je klasicistní.