městský dům

Řadový dvoupatrový dům prostupující celou hloubku parcely s východním průčelím do ulice České a západním do ulice Veselé. Východní průčelí využívá klasicistní tvarosloví, průčelí člení vertikály postranních bosovaných lizén, pravoúhlé okenní otvory 1. patra jsou vsazeny do profilovaných šambrán nahoře s připojeným nástavcem a jednotlivými návojovými římsami, v 2. patře okna rámují pouze ploché šambrány. V nice zaklenuté konchou prolomené v edikulovém rámu není socha sv. Huberta, ale sv. Floriána v obvyklém ikonografickém provedení. Průčelí jsou završena profilovanou korunní římsou. Ve východní části do ulice České je dům hloubkové dvoutraktové dispozice, v levé části obsahuje prostor zaklenutý valeně s trojbokými výsečemi, v pravém traktu 2 příčné prostory rovněž zaklenuté valeně s trojbokými výsečemi s mírnými hřebínky. v zadní části přiléhající k bývalému dvorku se nachází klasicistní schodiště do patra s křížovými poli na podestách. Následuje již v dvorním křídle místnost s klášterní klenbou a hloubková prostora zaklenutá valeně s trojbokými výsečemi. V části při ulici Veselé je prostor zaklenutý valeně se styčnými výsečemi a ostatek je plochostropý. V části 1. patra se dochovaly valené klenby s trojbokými výsečemi, zbytek dispozice je včetně 2. patra plochostropý. sklepy jsou zaklenuty valenámi cihlovými klenbami, dochován patrně gotický kamenný portálek zaklenutý půlkruhově se zkosenou hranou.