městský dům

Čtyřkřídlý dvoupatrový nárožní dům se čtyřosým západním uličním průčelím orientovaným do ulice Česká a čtrnáctiosým jižním průčelím do ulice Jakubská. Přízemní parter západního průčelí do ulice České a západní části jižního průčelí je opatřen novodobými skleněnými výkladci (starší dřevěné byly odstraněny), delší východní část jižního průčelí je v přízemí prolomena pravoúhlými okenními otvory a vstupem s kamennými lištovými šambránami a v osmé ose půlkruhově zaklenutým vstupem s kamenným ostěním s lištou (není lemován pilastry). Uliční průčelí jsou v patrech prolomena pravoúhlými okenními otvory opatřenými profilovanými šambránami. Pod okny 1. patra se nachází úseky profilované parapetní římsy, nad okny nástavce nesoucí rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pod okenními otvory 2. patra je vedena průběžná profilovaná parapetní římsa. Uliční průčelí jsou završena vyloženou profilovanou korunní římsou. Hlavní západní budova v nároží ulic Česká a Jakubská má porušenou hloubkovou trojtraktovou dispozici s bývalým středním průjezdem. Celá přední část dispozice je plochostropá. Zadní díl dispozice s patrným původním rozvrhem má ve středním traktu 2 pole pruských placek přecházejících v plochostropou část při dvoru. V levém traktu se nachází příčný prostor se stlačenou valenou klenbou s pětibokými výsečemi, následuje prostor s dvojicí placek a při dvoru příčná místnost se stlačenou valenou klenbou s pětibokými výsečemi. Na levé straně dispozice dále pokračuje severním dvorním dvoupatrovým křídlem zaklenutým v přízemí stlačenou valenou klenbou se styčnými výsečemi, část přiléhající ke klasicistními schodišti je plochostropá. V pravém traktu za plochostropou nárožní částí je prostora zaklenutá stlačenou valenou klenbou se styčnými výsečemi, následuje prostor zaklenutý půlkruhově valeně s trojbokými výsečemi. Navazující jižní křídlo při ulici Jakubská obsahuje předělený valeně zaklenutý průjezd s trojbokými výsečemi a další prostory zaklenuté valeně s výsečemi. Východní zadní dvoupatrové dvorní křídlo je v přízemí zaklenuto valeně se styčnými výsečemi. Patra všech křídel jsou plochostropá. Sklepy jsou zaklenuty valenými cihlovými klenbami s dochovaným gotickým pískovcovým portálkem zaklenutým půlkruhově se zkosenou hranou.