městský dům

Původně renesanční přízemní dům ze 16. století v západní frontě náměstí. Fasáda jednoduchá, vlevo valeně klenutý vjezd uzavřený vraty, vpravo prodejní prostory se dvěma výkladci. Přízemí odděluje jednoduchá římsa, navazuje vysoká obdélná z cihel vyzděná atika členěná 6 obdélnými okny s dřevěnými žaluziemi, štukové šambrány, nad okny obdélné a trojúhelné frontony. Polovalbová oplechovaná střecha. K zadnímu průčelí přistavěn patrový přístavek na zhruba čtvercovém půdorysu s vnějším schodištěm. V přízemí segmentová klenba do traverz, prkenná podlaha, v patře místnosti plochostropé. Valbová střecha krytá bobrovkami. Přilehlý dvůr na severní straně uzavírá hospodářský objekt kolny a chlévů (klenuté plackami do pasů), západní stranu dvora uzavírá novodobý přístavek (dílna) s pultovou střechou. Předmětem památkové ochrany je dům s přístavkem a pozemek. Objekty dvora nejsou předmětem památkové ochrany.