městský dům

Zděný omítaný řadový dvoupatrový dům nepravidelné hloubkové dispozice s jižním dvorním křídlem dvorním traktem při západní hraniční zdi. Průčelí do náměstí o třech okenních osách s atikovým štítem, kryjícím příčnou sedlovou střechu (tašky). Fasády hladké. V přízemí dvojice pískovcových polokruhem zaklenutých portálů - levý s ořímsovanými pilíři a kartuší ve vrcholu archivolty, s rytými poli, s reliéfními květy na pilířích a ve cviklech. Pravoúhlý rámec archivolty je ukončen kladím s vypouklým vlysem a profilovanou římsou. Pravý portál, dnes sloužící jako výloha a vstup na schodiště do patra, o něco nižší, obdobně řešený. Okna obdélná v profilovaném ostění s profilovanými podokenními římsami. Okna 1. patra mají navíc splávkové nadokenní římsy, chránící jemnou štukovou výzdobu nad okny. V 1. patře vlevo v mělké nice lidový reliéf Madony s děckem (odkryt při rekonstrukci uliční fasády v roce 1997). Korunní římsa fabionová. Nad ní štít volutově zvlněného obrysu, fabionovou římsou rozdělený na 2 patra, ve spodním okno se segmentovým záklenkem. Na vrcholu štítu osazena kamenná váza, na bocích čučky. Dvorní průčelí je novodobě upravené.