městský dům

Zděný omítaný řadový dvoupatrový dům o třech okenních osách s dvoupatrovým atikovým štítem, kryjícím příčnou sedlovou střechu (tašky). Dům je situovaný na hluboké středověké parcele s dvojicí křídel po východní a jižní straně dvora. Dvůr je společný s domem čp. 133. Přízemí s dvojicí polokruhem zaklenutých portálů v obdélném rámu s probranými rohy (umělý kámen – rekonstruováno r. 1997); pravý portál s vrcholovým klenákem. Přízemí odděluje od patra profilovaný kordon. Obě patra po stranách propojena jednoduchými pilastry, nesoucími profilovanou korunní římsu. Obdélníková okna mají profilovaná ostění s podokenními římsami, okna 1. patra v krajních osách s trojúhelnými odsazenými nadokenními římsami, u středního okna nadokenní římsa segmentová. Okna 2. patra jsou menší, takřka čtvercová. Štít spočívá na atice, členěné pilastry, nesoucími plochou římsu. V ploše atiky obdélné okno v plochém ostění. Vlastní štít je dvoupatrový, členěný římsami a ve spodním patře i pilastry, jeho obrys je zvlněný. Štít je ukončen odsazeným segmentem, obtaženým profilem římsy. Dvůr na levé straně obestavěn mladšími přístavky, částečně s pavlačemi., na hranici parcely čp. 132 a 133 je vysunuta hmota novodobého válcového schodišťového rizalitu. Střecha sedlová, krytá taškami. Na jižní straně dvora malé dvorní stavení o třech nadzemních podlažích z druhé poloviny 19. stol. Přízemí klenuté, místnosti v patrech plochostropé, ve 2. patře dochována pavlač, umožňující přístup k místnostem dvorního stavení domu čp. 133.