městský dům

Zděný omítaný řadový dvoupatrový dům o šesti okenních osách s atikovým třetím patrem a příčnou sedlovou střechou. krytou taškami. Stojí na hluboké parcele. V ose přízemí polokruhem zaklenutý portál s růžicemi na pilířích a konzolou ve vrcholu archivolty, na níž drobná kartuše s domovním znamením, a lvími hlavami s kruhy v tlamách, posazených ve cviklech. Portál obstupuje edikula dorizujících kanelovaných polosloupů na stylobatech a trojdílného iónského kladí s tesanou rozvilinou ve vlysu. V krajních osách trojosého přízemí segmentově zaklenuté výkladce. Plochu přízemí člení vodorovné pásování. Patra členěna bosovanými lesenovými pásy, vymezující pole do párů sdružených oken. Obdélníková okna s obdélnými výplněmi v parapetech mají jen v 1. patře vodorovné profilované nadokenní římsy, podepřené jednoduchými konzolkami, a obdélné výplně v supraportách. Korunní římsa nevýrazná, střídmě profilovaná. Nad ní leží přes celou šíři domu atika se třemi páry sdružených oken, stejných jako ve 2. patře, ukončená mocnou profilovanou římsou, na níž stojí slepá balustráda, členěná pilířky. Ve středu balustrády vikýř se seříznutými křídly a s obdélným oknem, završený odsazeným trojúhelníkovým štítkem.