městský dům

Zděný omítaný jednopatrový podsklepený řadový dům s obytným podkrovím o šesti okenních osách, se štítem. Dům je kryt příčnou sedlovou střechou (tašky). Stojí na protáhlé hluboké parcele s vnitřním dvorem, východním dvorním křídlem a zadním domem. Celou šířku přízemí kryje dřevěný kazetový obklad s krámskými výkladci, patro je vodorovně pásováno. Obdélníková okna jsou po dvou sdružena v šambránách s boltcovými uchy. Jejich parapety i supraporty, vymezené segmentovými římsami, vyplňuje bohatá štuková výzdoba. Korunní římsa je profilovaná. Nad ní atikový štít, prolomený třemi obdélníkovými okny půdního polopatra v plochých šambránách se záclonovitými nadokenními římsami. Atikový štít členěný pilastry a římsami má na bocích zvlněná křídla s obelisky po stranách a je zakončen trojúhelníkovým štítkem. Při dvorním průčelí v úrovni obou pater probíhá pavlač, podklenutá segmentovou valenou klenbou.