městský dům

Zděný omítaný řadový dvoupatrový dům o dvou okenních osách s atikovým polopatrem a štítem v čele příčné sedlové střechy, kryté taškami. Stojí na hluboké parcele s dvorem. Fasáda i štít pseudorenesanční, bohatě zdobené, současný vzhled fasády je z její eklektické úpravy z roku 1890. V přízemí dvojice portálů - vpravo je situován polokruhem zaklenutý barokní portál s diamantovým vzorem ve cviklech, krámský portálek vlevo je klasicistního původu - segmentový s vrcholovým klenákem. Přízemí člení pásování. Patra rámují bosované lisény, přerušené širokými parapety oken 1. a 2. patra. Okna obdélná, ve 2. patře s trojúhelnými frontony. Korunní římsa konzolová. Štít má volutová křídla a polokruhem zakončený rozeklaný vrchol.