městský dům

Řadový dvoupatrový nárožní dům se zaobleným nárožím, sestávající ze dvou křídel, průčelí do Jakubského náměstí je tříosé, průčelí do ulice jezuitské devítiosé, střechy jsou sedlové. Obdélná průčelí jsou vertikálně členěna vysokým zdvojeným pilastrovým řádem s kompozitními hlavicemi, horizontálně pak dvojicí profilovaných kordonových říms vymezujících patra a bohatě profilovanou korunní římsou. Fasády jsou prolomeny symetricky rozloženými pravoúhlými okenními otvory, rovněž vstupy a okna parteru jsou pravoúhlá. Okna prvního patra s rovnými či zvlněnými návojovými římsami s bohatými štukovými výplněmi kolem oken a parapetními římsami s oválnými vpadinami. Mezi horní kordonovou římsou a korunní římsou pás bohatého plastického štukového dekoru s motivy lastur, květin a maskaronů. Parter byl po adaptaci opatřen modernistickým obkladem z pískovcových desek.