městský dům

Řadový třípatrový nájemní dům s historizujícím pětiosým uličním průčelím zastřešený sedlovou střechou. Parter odděluje kordonová římsa, průčelí završuje vyložená korunní římsa nesená dekorativními volutovými konzolami. Pravoúhlé okenní otvory jsou na ploše průčelí rozmístěny v pravidelném rastru. V 1. patře okna dosedají na průběžnou parapetní římsu a jsou rámována profilovanou šambránou a přímou nadokenní římsou na konzolách s vegetabilním rozvilinovým dekorem ve vlysu, v jehož centru se nacházejí hlavičky provedené v hlubokém reliéfu. Rozvilinový ornament s lasturami vyplňuje rovněž obdélné parapetní výplně (u oken v krajních osách štukový dekor chybí). Okna 2. patra jsou utvářena obdobně, pouze parapetní výplň tvoří obdélné pole s postranními konzolami (u oken 2. a 4. osy štukový dekor opět chybí). V 3. patře jsou nadokenní římsy bez vlysu, parapetní výplně pak obdobné jako ve 2. patře. Plocha fasády je členěna kvádrováním v omítce. Parter byl ve 2. polovině 20. století nevhodně novodobě upraven, při poslední rekonstrukci domu mu byl navrácen historizující ráz. V levé krajní ose je prolomen pravoúhlý vstup zdůrazněný pravoúhlým portálem završeným přímou profilovanou římsou, na vstup navazují čtyři obdobně řešené pravoúhlé výkladce. Za vstupem se nachází úzký plochostropý průchod do dvora, z něhož vede v hloubce parcely točité schodiště do patra s litinovým zábradlím z 19. století. Ve dvoře se původně nacházelo třípatrové obytné křídlo. Původní trojkřídlá dispozice s úzkým dlouhým dvorem byla po zboření dvorních křídel redukována pouze na hlavní severní budovu, dvůr je dnes zcela zastavěn novodobou dvorní vestavbou. Přízemí i patra jsou plochostropá, pouze sklepy s velmi komplikovanou dispozicí opatřené půlkruhově valenými a křížovými klenbami poukazují na středověký původ domu.