městský dům

Objekt je situován na východní straně Lidické ulice, jižně od náměstí, ve svahu. Zděný, patrový, volně stojící dům na obdélném půdorysu, krytý mansardovou střechou s eternitovými šablonami. Fasády jsou hladké, původně členěné plochou dělící římsou a štukovými šambránami oken. Uliční průčelí s osmi okenními osami, ve čtvrté ose zleva obdélný vstup. Okna v líci zdi, dvojitá, v přízemí opatřena mřížemi. Ve dvoře východně od domu je situováno patrové hospodářské stavení, které není předmětem památkové ochrany – bývalé chlévy na půdorysu písmene L, kryté pultovou střechou s plechem. Západní část na jižní straně se dvěma obdélnými vstupy v každém podlaží, situovanými nad sebou, po jejich stranách chlévní okénka – v přízemí čtvercová, v patře obdélná naležato osazená. Východní část se dvěma garážovými vjezdy na západní straně, nad nimi obdélná okénka patra.