městský dům

Dům je třípatrový, průčelí je devítiosé, krajní okna dvoj-nebo trojitá. V ose průčelí je vchod obloukový s původními řezanými dveřmi novorenesančními s volutovými motivy. Vchod je flankovaný volnými sloupky, nesoucí na volutách balkónek. V přízemí je vyhlouben výklenek se zděnými půlkruhovými záklenky s pásováním a klenáky s maskaronen. Výrazné úplné kladí odděluje 1. patro od přízemí. Okna jsou vesměs obdélná, v 3. patře jsou menší a dvojitá nebo trojitá, v ose a na krajích. Krajní úseky, v šíři jedné osy, mírně rizalitově vystupují. Nad okny 1. patra se nacházejí trojúhelné frontony, u středního dvojokna rozlomený fronton, okna 2. patra s římsami rovněž. V parapetech oken 1. a 2. patra jsou po stranách konzoly. Nad okny 3. patra jsou vždy půlkruhová slepá luneta. Trojitá okna 2. patra na bocích, v rizalitech vždy s balkonem obdélného půdorysu, na konzolkách, zděné eliptické výseče v zábradlí balkonu. Korunní římsa leží na konzolách. Nad bočními rizality je vždy vysoký štít - velmi strmého tvaru, završený výstupkem s trojúhelným frontonem, rizalit sám v horní římse je zdůrazněn vždy rozeklaným frontonem. V ose nad horní římsou je podobný strmý vikýř menší po stranách, vlastně mezi vikýři, vždy 3 malé jednoduché vikýře a trojúhelným frontonem.