městský dům

Při uliční čáře volně stojící dům na obdélném půdorysu s trojdílnou dispozicí. Hlavní průčelí dvojosé s nárožními lizénami, patrovou a hlavní římsou, nad kterou se tyčí zděný štít s volutami po stranách a trojúhelným nástavcem. Okna v průčelí i ve štítě s jednoduchou šambránou. Dvorní (východní) průčelí pětiosé, v jižní části v přízemí i v patře dvojice oken, ve střední části v přízemí vstup a v patře vstup na balkon, v severní části přízemí dvojice oken. V bočním průčelí všechna okna v líci, s parapetní deskou, dvoukřídlá o šesti tabulích. Západní průčelí v jižní a střední části bez otvorů, v seevrním díle dvojice oken a v patře v ustoupené ploše v jižní ose okno. Severní průčelí v přízemí zděné s trojdílným oknem, osazeným ve východní z dvojice okenních os, západní část skryta pod přístavkem kůlny. V patře v celé ploše odhalené roubení , v horní části dvojice dvoukřídlých čtyřtabulových oken v hloubce. Štít svisle bedněný z úzkých prken s lištymi a sdruženým oknem s vodorovnou příčkou.