městský dům

Nachází se na východní straně jižní fronty náměstí Svobody. Řadový patrový zděný omítaný dům se sedlovou střechou. Severní fasáda v patře čtyřosá. V přízemí ve východním traktu půlkruhově zaklenutý vjezd do průjezdu. V západní polovině segmentově zaklenutý vstup do bývalé pekárny s dvoukřídlými dveřmi (po roce 1990 zde byla cukrárna). V patře čtyřkřídlá dvojitá příčníková okna. Okna lemována šambránou. Nad okny obdélné výplně ukončené nadokenní římsou. Patro oddělono kordonovými římsami. Nad ním polopatro s obdélnými horizontálně orientovanými okny. Jižní polovina doma byla nově vystavěna. Střecha sedlová, střešní krytina falcovky. V severní části gotické parcely dům. Slouží k trvalému bydlení majitelů. Na jižní straně dvora se nachází část bývalé hradby městského opevnění, která je součástí areálu KP městské opevnění rč. ÚSKP 29787/3-3808.