městský dům - "U černého orla"

Zděný omítaný řadový dvoupatrový dům o 6-i okenních osách v půdorysu mírně zalomený se sedlovou podélnou střechou krytou taškami. Objekt stojí na dvou hlubokých gotických parcelách. V ose přízemí hlavní vstupní obdélný bosovaný portál zaklenutý stlačeným obloukem s rolverkovou kartuší ve vrcholu, po jeho stranách dva menší shodně řešené bosované portály, které dnes slouží jako výlohy. V krajních osách přízemí po jednom obdélném okně v kamenném ostění s profilovanou lištou a nadokenní římsou. Patra pročleněna průběžnými lisénami, v zalomení půdorysu sdruženými, s propadlými výplněmi. Okna, v prostředních osách sdružená, mají v 1. patře šambrány s volutovými uchy, obdélné parapety s profilovanými římsami, vyplněné romantickou ornamentikou, jejich půlkruhové záklenky stíní římsa, zalamující se do půlkruhu, ve vrcholu s akroterií. Mezipatrový kordon, přerušený lisénami, je podložen pásem listovce. Okna 2. patra obdélníková v profilovaných rámech s akroterií ve vrcholu a podtržená římsami, podloženými pásem listovce. Pod profilovanou korunní římsou běží vlys s romantickým štukovím, na lisénami vysazený a zdobený lvími hlavami.