městský dům Weinerův

Řadový zděný čtyřpatrový dům o třech okenních osách, situovaný na hloubkové středověké parcele. Čtvrté patro průčelí je užší, nad ně vystupuje pravoúhle se zužující štít. Celkový vzhled moderního domu se snaží hmotově přizpůsobit okolní historické zástavbě, reprezentované štítovými domy. V ose přízemí přes mělkou pasáž vstup do průjezdu. Pasáž je volně otevřena, rámována prosklenými výkladci obchodů. Do opticky zasunutého vjezdu novodobého průjezdu je vložen renesanční portál z původního renesančního domu: polokruhem zaklenutý, obložený obdélnou plochou pokrytou kvádrováním, kvádry jakoby zabroušeny do faset, spodní části chápané jako pilíře jsou ukončeny římsovými hlavicemi; celek je korunován úplným kladím s vypouklým vlysem, po stranách a uprostřed zdobeným akanty s dvouřádkovým nápisem v gotické minuskuli: „Spraw, Pane, cesty mé, att ve gmenu twém kraczym a Anděl twug swatý att mne prowázý – 1595 – Pane, proweď mne w sprawedlnosti twé pro neprzátely mé, sprawug przed oblicegem swým cestu mau.“ Vrcholový klenák kryje rollwerková kartuš se znakem paní Ludmily Kašpárkové z Lovče, pštrosí hlavou, po jejíž stranách čteme iniciály jejího jména i predikátu. Celé průčelí domu je obloženo leštěnými kamennými deskami, okna rozměrná trojdílná. Třetí patro sedmiosé s menšími obdélnými okny, okna stejného typu i v pětiosém čtvrtém patře. Průčelní budova se skládá ze dvou objektů spolu propojených krátkým schodišťovým krčkem po levé straně parcely.