Millerův dům

Nárožní dům v jižní frontě Masarykova náměstí. Výstavné průčelí v novogotických formách je akcentováno pravoúhlým nárožním arkýřem a do náměstí završeno v krajní ose trojúhelným štítem s kytkou nad výrazným sdruženým oknem se suprafenestrou formy lomeného oblouku s kružbovým detailem. Hlavní vstup z boční ulice v nástavci doplněn letopočtem 1911. K domu původně náležela i menší zahrada s objektem původně zahradní besídky na jižní straně, ohraničena dvěma úseky oplocení s dvoukřídlou pilířovou branou shodného stylového provedení. Součástí chráněného souboru jsou oba úseky oplocení a to s branou mezi domem a objektem zahradní besídky a druhý s brankou pro pěší s prvky v neogotickém stylu. V objektu je dochována původní dispozice s interiéry v historizujícím rázu s řadou uměleckořemeslných prvků, včetně reliéfních kachlových kamen a renesanční kované mříže z původního vybavení.