milník

Milník se nachází v malé vesnici Mukařov, která je součástí obce Lovečkovice v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Mukařov se nachází 4 km severovýchodně od Lovečkovic. Vesnice se rozkládá kolem hlavní komunikace, která vesnicí prochází. Nachází se zde rozvolněná zástavba s převážně patrovými zděnými domy. Milník stojí ve východní částí vesnice v blízkosti komunikace u výjezdu z obce. Milník stojí východně od zvonice a Mukařovského hřbitova, vede k němu přírodní cesta. Milník je vysoký žulový komolý jehlan. V horní části milníku se nachází na každé straně jedno obdélné zrcadlo v rámečku. Komolý jehlan je zakončený římsovou hlavicí, na které se nachází nástavec ukončený kamennou stanovou stříškou. V minulosti byl do stříšky vsazen křížek.