mlýn

Zděný přízemní mlýn na širokém podélném půdorysu podél náhonu, s komorami v polopatře. Střecha valbová, původně šindelová, dnes pokrytá eternitem. Původní okna a vstup se zachovala jen v nástavbě polopatra, okna v přízemí včetně vstupu byla nevhodně modernizována bez ohledu na kompozici průčelí, v různých formátech a účelovém provedení. Zdivo je na straně k náhonu ponechané v režné podobě, na ostatních stranách má fasády přetažené novodobými omítkami. Nejcennější součástí dvorního průčelí je zazděný kamenný prvek z napraží pozdně gotického portálu s přetínavou profilací, zdobený kamenným znakem se zkříženými sekyrami. Vlys nad profilací obsahuje reliéfní nápis gotickou majuskulí: LETA BOZIHO 1541 STAWIL BERNART JOZEFF. Vstup ze dvora míval portálek s půlkruhovým nadpražím, obsahujícím vročení 1802, které datovalo empírovou přestavbu.