mohylové pohřebiště

Lokalita se nachází ca 2 km jižně od obce. Pohřebiště z doby bronzové se skládá ze čtyř mohyl o průměru 8 – 12 m a výšce do 1 m. Pohřebiště se nachází v nadmořské výšce 438 m na temeni nízkého návrší táhnoucího se ve směru východ – západ. Archeologické výzkumy a nálezy: Mohyla na V okraji pohřebiště nese stopy starého výkopu, o jehož autorech se nedochovaly žádné zprávy. Tři mohyly v Z části pohřebiště byly v letech 2001-2002 prozkoumány pracovníky Jihočeského muzea v Českých Budějovicích. Při výzkumu byla v jedné z mohyl nalezena bronzové dýka a keramika ze střední doby bronzové, zlomky nádob z doby halštatské patrně indikují dodatečně vložený pohřeb z tohoto období. Uložení nálezů: Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích