most

Omítaný kamenný most, o osmi segmentových obloucích, zesílený šesti kamennými stupňovitými pilíři. Nad úroveň komunikace vystupují plné poprsně. Na jižním břehu v nájezdu poprsně tupoúhle rozevřené od podélné osy. Poprsně kryté širokými kamennými deskami spojenými kovovými skobami. Na poprsni u nájezdů, na jižním i severním břehu osazeny vždy dva páry kamenných koulí na nízkých podstavcích. Pilíře zesilující most, přiléhají z obou stran, na každé straně tři. Pilíře stupňovité vyzděné z režného kamenného kvádrového zdiva, na obdélném půdorysu, na volné straně ukončené trojúhelně. Z čelních stran vystupují břity na způsob ledolamu. Na pilířcích při vnějších stranách umístěny podstavce soch a ohrazení tvořené kamennými deskami, Na vnější straně se segmentovým vykrojením. Poprseň mostu v místě pilířů prolomena. Komunikace mírně segmentově vzedmutá, povrch tvořený drobnými nepravidelnými kamennými kostkami a odštěpky. Před rekonstrukcí v l. 2002-2006 povrch tvořil asfalt, po jehož sejmutí byla odhalena původní dlažba, později překrytá s távající novou kamennou dlažbou. Plocha výklenků nad pilíři na jednom hranolovém kamenném stupni, vyskládaná z větších valounů. Ve výklencích nad zesilujícími pilíři na kamenných postavcích osazeny plastiky světců. Podstavce stejné, hranolové, na čelní straně mírně konkávně probrané, v nárožích s předstupujícími esovitými volutami se zavěšenými festony. Podstavce ukončené ven vyloženými deskovými profilovanými římsami.