most

Kamenný most se nachází v dolní části krkonošského údolí řeky Jizery na katastru Poniklé a místní části Přívlaka. Most přechází řeku nad soutokem s pravobřežním přítokem - Kopaninským potokem. Silnice navazující na most stoupá údolím Kopaninského potoka západním směrem k Roprachticím a Vysokému nad Jizerou. Most má trojici přesně vytýčených pravidelných oblouků se segmentovým průběhem. Předsazená čela říčních pilířů jsou na návodní straně vyvedena do hrotitého zakončení a na dolní straně mostu zaoblena. Boční, tedy nábřežní opěry jsou zesíleny předsazenými zešikmenými a v nárožích zaoblenými líci. Těleso mostu opticky ukončuje fabionová římsa s navazujícím parapetem krytým nízkými pískovcovými deskami sedlového tvaru. Těleso mostu včetně architektonicky členěných částí je vyzděno z precizně opracovaných kvádrů mírně narůžovělého pískovce vysoké tvrdosti. Nájezdová rampa od hlavní silnice ve východním směru je skládána z lomového kamene, tedy místní fylitové břidlice. Vozovku dlážděnou z žulových kostek lemují chodníky s kamennou mozaikou od vozovky oddělenou žulovými obrubníky. V novodobé úpravě je vozovka zalita živičným povrchem. Odvodnění chodníků je provedeno jednoduchým způsobem kruhovými otvory v parapetu odvádějícím žlábkem v koruně římsy do řeky. Vodu z vozovky svádí svislé šachty umístněné při zvýšeném obrubníku a dále ústící na líci klenby jednotlivých oblouků. Délka mostu od vlastních nájezdů na vozovku je přes 63 metrů a šířka přes 7m.