náhrobek dr. Glückseliga, pylon

Jedná se o pískovcový náhrobek lékaře Augusta Marii Glückseliga zemřelého v roce 1870. Pomník dosahuje výše 2,93 m a je složen ze tří částí: podstavece, soklu a římsy s pylonem. Nízký podstavec je zhotoven jako dvoustupňový a jeho výše je 0,3 m. Půdorysné rozměry podstavce jsou 1,1 × 1,1 m. Na podstavec navazuje sokl kubického tvaru. Jeho půdorysné rozměry jsou 0,67 × 0,67 m a výše dosahuje 0,65 m. Na sokl navazuje pylon tvaru komolého čtyřbokého jehlanu. Ten je navíc ve spodní části opatřen římsou. Celková výše pylonu s římsou je 1,98 m. Římsa má maximální půdorysné rozměry 0,87 × 0,85 m a výši 0,26 m. Půdorysné rozměry podstavy komolého jehlanu jsou 0,52 × 0,50 m. V horní části severní strany pylonu je vytesán jetelový kříž. Pod ním umístěný text je čitelný pouze v úvodní části: „Hier ruht Med. u.“ Text na severní straně soklu je zcela nečitelný. Dle V. Prökla měl text na pylonu následující znění: „Dr.-Med. u. Chir. August Maria Glückselig geb. 16. Oktober 1809 gest. 10. September 1870“.