náhrobek Huga V. Nikolause Salma

Při západní straně panského hřbitova situovaný náhrobek ve formě naležato posazené kamenné stély se dvěma litinovými kříži. Stéla se skládá ze dvou kusů pískovce – širšího zkoseného podstavce a obdélné desky se zvýrazněným rámováním v horní polovině. Na čelní straně je v pohledově levé polovině umístěná mramorová deska s Jeruzalémským křížem a majuskulním nápisem HUGO / SALM-REIFFERSCHEIDT / * 14. X. 1893 † 2. III. 1946 / R.I.P. Na stélu dosedají dva identické litinové kříže. Kříž tvoří rokajová kartuš, na jejíž přední straně je aplikován plastický reliéf anděla s polnicemi. Z kartuše vyrůstá latinský kříž ovinutý akantovými šlahouny. Mezi kříži je umístěna hranolová prosklená hřbitovní lampa.