náhrobek Marie Theresie Salm

Pří východní straně hřbitova na hranolovém pískovcovém podstavci stojící stéla sestavená z litinových desek vysoká 145 cm. Náhrobek sestává ze třikrát odstupněné soklové části zakončené nárožní akroterií. Na čelní straně reliéf roušky. Vysoká středová část je na čelní straně otevřena hlubokou nikou, na jejíž zadní stěně je osmiboká mělká vpadlina, pravděpodobně pozůstatek nějakého aplikovaného předmětu. V horní polovině plastický majuskulní nápis MARIE THERESE / ALTGRAEVIN ZU SALM / GEBOREN DEN 21. AUGUST 1757 / PALAST=DAME / WITTWE FRIEDRICHS / GRAFEN VON KAEGENEGG / VERMAEHLT ZUM ZWEITENMAL / AMA 3. MAY 1807. MIT DEM / GRAFEN AUGUST BUISSY / CPAITANE DER K. FRANZ. GARDE / WITTWE AM 22. APRIL 1830. Stéla je ukončena antikizujícím trojúhelným štítem.