náhrobek rodiny Weissů

Pískovcový náhrobek na hřbitově u farního kostela. Zploštělý pískovcový obelisk na vyšším hranolovém podstavci. Obelisk je členěn kvádrováním a opatřen reliéfy a poloreliéfy s pamětními nápisy. Ve spodní části pylonu andílek vyfukující bublinu, symbol marnosti a pomíjivosti života, kolem něj zlomená svíce, přesýpací hodiny, hrací kostky. V horní části pylonu, která je oddělena vavřínovým horizontálním pásem, je Ukřižovaný Kristus, pata kříže vyrůstá z lebky s kosou. Vrchol pylonu je rozeklaný. Na zadní části soklu je oválné zrcadlo, jehož rám je tvořen požírajícím se hadem, s dvěma překrývajícími se planoucími srdci ve středu, v zrcadle nápis. Po stranách zrcadla jsou v rozích rozety. Zadní strana obelisku je zdobena reliéfem okřídlené koule, nad ní Boží oko v trojúhelníku v paprsčité aureole. Boční strany jsou zdobeny plastickými rokajemi s rozetami. Podstavec obelisku je opatřen minuskulními nápisy.