nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům třítraktové dispozice se střední schodbou k víceramennému schodišti při dvoře. Uliční průčelí je řešeno podobně jako u sousedního domu - Dominikánské nám. č.o. 6 (rejstříkové číslo 4890/7–7404) a oba domy tak tvoří jedný urbanistický celek. Obě průčelí mají trojdílně vertikálně dělenou fasádu se stejným členěním pater, u obou je použito lícové zdivo, odlišné jsou pouze detaily použité ornamentiky štukové výzdoby. Zde tvoří její dominantní motiv ženské maskarony uprostřed rozvilin nad okny druhého patra a kartuše s rolverkem nad okny patra třetího. Nad vchodem do domu vidíme štukový monogram ČJ. Analogické je u obou domů také řešení interiéru, kdy jsou použity stejné materiály i způsob provedení, který se opět liší pouze v drobných detailech: vchodovými dveřmi vcházíme do průjezdu do dvora, který je na stěnách a stropě zdoben štuky. Jsou zde také červené mramorové obklady dolní části stěn, které plynule navazují dále na schodišti s dřevěným, a od prvního patra výše s litinovým zábradlím. Na schodišti je také dochována původní dlažba (stejný vzor v obou sousedních domech), v jeho dolní části pak dvě niky, v nichž původně stálo zřejmě sochařské dílo. Průjezd a dvůr oddělují dekorativní vyřezávané dřevěné dveře s barevnými vitrajemi.