nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům trojtraktové dispozice orientované do hloubky protáhlé úzké parcely se střední chodbou a s vnitřním dvouramenným schodištěm v přední části parcely, která je za dvorem zastavěna příčným dvoutraktem spojeným s hlavní budovou dvorním křídlem. Šestiosé uliční průčelí nad novodobým parterem opatřené pásovou rustikou člení vysoký pilastrový řád o 4 pilastrech, jejichž hlavice tvoří kozoly nesoucí vyloženou korunní římsu, pod níž je veden dekorativní pás vejcovce. Ve druhém patře se v šíři dvou středních os nachází balkon se zdobeným kovovým zábradlím mezi hranolovými sloupky. Pravoúhlé okenní otvory mají rovné profilované návojové a parapetní římsy (okna 1. patra pouze parapetní římsy), pod okyn 3. patra se nachází čabrakovité parapetní výplně. Předmět památkové ochrany tvoří: dům č.p. 478 se všemi křídly a s dvorem s pozemkem parc.č. 185.