nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům dvoutraktové dispozice orientované do hloubky protáhlé úzké parcely s chodbou přístupnou z levé osy průčelí přecházející v hloubce parcely v členěný jednotrakt. Ustoupený parter uličního průčelí je zcela novodobý a odtržený od zbytku fasády. Vysoká soklová zóna původně zahrnovala i 1. patro, kde je průčelí členěné pásovou rustikou prolomeno 4 pravoúhlými okenními otvory doplněnými vysokými svazkovými klenáky a v horní části větších oken v krajních osách neúplnými šambránami s geometrickým dekorem. Horní část průčelí 2. - 4. patra nad profilovanou kordonovou římsou je tříosá, členěná vysokým pilastrovým řádem o 4 pilastrech přecházejících ve vrcholu v hranolové sloupky vybíhající nad korunní římsu. Pravoúhlé okenní otvory v 2. patře jsou v krajních osách opatřeny šambránami doplněnými vegetabilním reliéfním ornamentem, profilovanými parapetními římsami a segmentově zakřivenými profilovanými návojovými římsami spočívajícími na tvarovaných nástavcích, okno ve střední ose je řešeno obdobně, pouze namísto návojové římsy má segmentový fronton. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra disponují šambránami, profilovanými parapetními římsami a rovnými úseky vyložené profilované římsy, pod okkny se nachází parapetní výplně geometrizujícím dekorem, okenní otvor ve střední ose je opět obdobný místo návojové římsy je však završen velkou segmentově tvarovanou suprafenestrou se secesním geometrizujícím ornamentem. Pravoúhlé okenní otvory 4. patra mají profilované prapetní římsy, horní horizontální plocha špalety je zaoblená s dekorativními pásy z hrubého omítnutí. Nad okny 4. patra se v polích pod vyloženou korunní římsou členěných pilastry nachází geometrizující dekor a ve střední ploše doplněný letopočtem 1903 a vegetabilním ornamentem. Uliční průčelí je nad střední osou završeno segmetovým nástavcem svíraným sloupky vyrůstajícími z pilastrů, který nese segmentový fronton. Předmět památkové ochrany tvoří: dům č.p. 477 s pozemkem parc.č. 184.