nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům sestávající ze dvou dispozičně sjednocených objektů, sjednocené je rovněž uliční průčelí. Západní část je dvoupatrová s dvoutraktovým dispozičním jádrem. východní část je čtyřpatrová dvoutraktové dispozice se schodištěm při nádvoří. Uliční průčelí v přízemí opatřené pásovou rustikou je v přízemí prolomeno pravoúhlými vstupy, výkladci a okenními otvory, v patrech nad kordonovou římsou sdruženými pravoúhlými okenními otvory se společnými šambránami a profilovanými parapetními a návojovými římsami, přičemž východní čtyřpatrová část je tříosá se středním arkýřem lichoběžníkového půdorysu spínajícím 1. - 3. patro, západní část je dvouosá s půlkruhově zaklenutými lodžiemi v levé ose a v pravé se sdruženými pravoúhlými okny. Lodžie v 1. patře je vyložena na konzolách, nad profilovanou archivoltou záklenku se nachází rovný úsek vyložené profilované návojové římsy. Západní část je ukončena terasou s toskánskými sloupky nesoucími dřevěnou pergolu. Východní část domu je ve 4. patře prolomena sdruženými pravoúhlými okenními otvory se společnými šambránami posazenými na průběžné vyložené parapetní římse. Uliční průčelí obou částí domu je završeno vyloženou korunní římsou, která nad východní částí nese dvouetážový štít s volutovými křídly členěný římsami. Štít prolomený kruhovým otvorem je završen segmentovým nástavcem s hrotnicí.