nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům s dvoutraktovým dispozičním jádrem s průchodem k dvouramennému schodišti v zadním traktu, kde je přičleněna další třítraktová zástavba v zadní části parcely. Pětiosé uliční průčelí je v komerčně využívaném přízemí nově upraveno výkladcem ve střední ose vloženým do portiku se dvěma lizénami s reliéfními kartušemi nahoře nesoucími segmentově zvlněnou nadpražní římsu, v supraportě se nachází půlkruhově završený rám se zavíjenými ornamenty. Vysoká soklová zóna zahrnující přízemí a 1. patro je členěna pásovou rustikou. Proniká do ní oblá kozola arkýře lichoběžníkového průřezu, který ve střední ose spíná průčelí v 2. - 4. patře. Arkýř je zavšen nad korunní římsou, která se přes něj zalamuje, konvexně-konkávně tvarovaným atikovým štítem. Pětiosé průčelí v hlavní horní části nad kordonovou římsou je prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými v 2. a 3. patře vyloženými profilovanými parapetními a návojovými římsami a čabrakovitými parapetními výplněmi. Pod segmentově zvlněnými návojovými římsami oken v 3. patře se nachází suprafenstry s rokajovými kartušemi a girlandami. Pravoúhlé okenní otvory ve 4. patře disponují pouze profilovanými parapetními římsami. Velké okenní otvory středního pole arkýře mají vyložené zalamované segmetově tvarované návojové římsy, pod nimiž se nachází suprafenestry s kartušemi a abstraktním ornamentálním dekorem, nad segmentově zaklenutým okenním otvorem v nejvyšším podlaží arkýře jsou umístěny štukové girlandy. Uliční průčelí je završeno vyloženou kozolovou římsou, nad níž je vztyčen atikový štít. Vstupní chodba obsahuje štukovou výzdobu, schodiště kovové secesní zábradlí.