nájemní dům

Řadová čtyřpatrová budova, vyzdvižená na půdoryse příčně orientovaného obdélníka s jednoosým rizalitem ve středu nádvorního průčelí. Uliční průčelí je devítiosé, přičemž dvě krajní osy jsou vždy sdruženy. Přízemí je řešeno téměř úplně nově a prolamováno je pravoúhlými vstupními otvory a výkladci obchodů. Tři horní patra, která jsou od přízemí oddělena patrovou římsou, jsou rytmizována obdélnými okny s lištovými šambránami. Plocha pater je členěna horizontálními a vertikálními, v omítce vyrytými úzkými linkami. Vůči novodobé nástavbě jsou patra vymezena patrovou římsou, která dosedá na šambrány oken třetího patra. Horní patro je hladké a završeno je nevýraznou korunní římsou. Nádvorní průčelí je hladké a jeho okna (v výjimkou oken nástavby) jsou zasazena do lištových šambrán, které dosedají na rovné římsy. Rizalit má zkosená nároží a na čelní straně je prolamován velkými francouzskými okny, která vedou na balkony.