nájemní dům

Nárožní třípatrový dům na půdorysu písmene L, sestávající ze dvou křídel, orientovaných do ulic Divadelní a Kobližné. Průčelí obrácené do ulice Divadelní je čtyřosé, do ulice Kobližné sedmiosé, zkosené nároží je zdůrazněno hranolovým arkýřem spínajícím 1. a 2. patro, v úrovni 3. patra s navazujícím balkonem s dekorativním zábradlím. Stavba je zastřešena vysokou mansardovou střechou s vikýři, která se do ulice Kobližné otevírá proskleným pásem oken. Jednotlivá patra oddělují kordonové římsy, kordonovou římsu nad přízemím rozšiřuje vlys s geometrickým motivem metop, kordonové římsy mezi patry jsou ve vlysu dekorovány reliéfními palmetami s rozvilinami. Symetricky rozmístěné pravoúhlé okenní otvory dosedají těsně nad kordonové římsy. Okna jsou zdůrazněna profilovanými šambránami pokrytými bohatým štukovým dekorem a návojovými římsami na konzolách, s reliéfními rozvilinami ve vlysu. Průčelí je završeno výrazně vyloženou profilovanou korunní římsou nesenou sledem dekorativních konzol. Soklová zóna je opatřena novodobou pásovou rustikou. Arkýř v nároží je do všech tří stran otevřen velkými okny, s meziokenními pilastry se zrcadly, se štukovou ornamentální výzdobou ve spodní části a kompozitními hlavicemi. Pro skladbu průčelí charakteristický motiv rozvilin se opakuje rovněž na parapetních výplních pod okny nárožního arkýře. Výkladce přízemí jsou nové, s dřevěnými rámy, interiéry přízemí jsou novodobé, přizpůsobeny potřebám banky.