nájemní dům

Řadový třípatrový dům se střední chodbou k dvouramennému schodišti při dvoře. Sedmi osé symetrické uliční průčelí svírají dva postranní rizality o jedné ose završené segmentovými štíty. Novodobě upravený parter domu je uprostřed prolomen půlkruhově zaklenutým ústupkovým portálem vstupu. Uliční průčelí v 1. a 2. patře oddělené vyloženou kordonovou římsou krytou plechovou stříškou je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami v edikulových rámech. Edikulové rámy tvoří páry pilastrů s korintskými hlavicemi, pod nimiž jsou umístěny vysoké reliéfy dívčích bust, nesoucími římsová kladí zdobená reliéfním meandrem završená vyloženými římsami ukončenými pásem listovce s akroteriemi. Pod vyloženými průběžnými parapetními římsami se nachází vpadlé parapetní výplně přerušované sokly pilastrů nesoucí ornamentální pásy listovce. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou opatřeny ústupkovými šambránami a profilovanými parapetními římsami, pod nimiž se nachází parapetní výplně s ornamentálním dekorem, meziokenní plochy vyplňují pravoúhlé rámy. Okenní otvory rizalitů v nejvyšším patře flankují dvojice pilastrů s korintskými hlavicemi pokračující hranolovými nástavci, na nichž spočívají půlkruhové archivolty nik obsahujících kruhové reliéfní terče s motivem květů doplněné rozvilinami. Záklenky nik lemuje ornamentální pás s rozvilinami a tečíky ukončený zalamovanými vyloženými segmentově tvarovanými římsami převýšených štítů zdobenými pásy listovce a akroteriemi. Štíty vynáší volutové konzoly vyrůstající ze záklenků nik nesoucí vysoké reliéfy lvích hlav. Uliční průčelí je mimo postranní šíty završeno vyloženou profilovanou korunní římsou spočívající na sledu bohatě zdobených volutových konzol. Pole mezi konzolami vyplňují obdélné vpadliny. Interiéry jsou upraveny, přízemí je zaklenuto do traverz, je dochována štuková výzdoba chodby, původní kovové zábradlí schodiště a truhlářské prvky.