nájemní dům

Pětipatrové průčelí do Myslíkovy ul. probíhá v délce čtrnácti os, z nichž dvě střední a dvě krajní vpravo předstupují v rozsahu 2.-4. p. dvouosými arkýři. Okosené nároží je dvouosé. Boční průčelí do Náplavní ul. je osmiosé, krajní dvě osy vlevo vyznačeny shodným dvouosým arkýřem. Průčelí je vertikálně členěno v 2. a 3. p. v meziokenních plochách příložkami, ukončenými bustami legionářů. 5. p. překrývá mansardový nástavec. Střecha valbová. Střední arkýř hl. průčelí, který je výtvarně nejakcentovanějším prvkem průčelí, vrcholí skupinou plastik, symbolizujících odleva Strojírenství s nápisem "pracuj", uprostřed Vítězství a vpravo symbol Hojnosti a úrody s nápisem "spoř". Pozadí skupiny plastik tvoří nad korunní římsou dva nástavce s architrávem, který původně nesl plastiky legionářů. Arkýře po stranách okoseného nároží jsou vytaženy dvojicí konkávních pilířů, které podpírají vysazené, profilované římsové desky, ukončené v mansardovém 5. p. Vlevo v přízemí vstup a okna restaurace U Bubeníčků. Hl. vchod umístěn pod středním arkýřem. Po stranách původně dvou vchodů, dnes vchodu v levé a okna v pravé ose, podpírají kanelované pilíře úsek výrazně profilované římsy s figurální výzdobou, vlevo patrně Stavebnictví, uprostřed Zemědělství, vpravo Strojírenství. Okna 1.-3. p. pocházejí z r. 1868, okna novodobé dostavby v arkýřích a nástavbě dvojdomu jsou odlišná, geometricky členěná, v arkýřích široká, v bočních úsecích půdorysně zalomená, na nároží v mansardovém 5. p. v bocích konvexně vypouklá. Dvorní fasáda architektonicky nezajímavá, průčelí hl. budovy členěno risalitem v ose průčelí.