nájemní dům Jana Bareše

Uliční průčelí o 3 + 5 + 3 osách vertikálně člení dvojice mírně vystupujících rizalitů akcentovaných hranolovými arkýři spínajícími 1. a 2. patro nesených masivními litinovými polštářovými konzolami bohatě zdobenými reliéfy s vegetabilními motivy, festony, rozetami, lvími hlavami a piniovými šiškami. Rizality členěné nárožními pilastry s římsovými hlavicemi umístěnými na vysokých hranolových soklech završených průběžnou parapetní římsou jsou prolomeny trojicí pravoúhlých okenních otvorů s plochými šambránami se střední otvorem větším flankovaným dvojicí polosloupů s iónskými hlavicemi nesoucími spolu s nárožními pilastry zalamované římsové kladí završené nad sřední osou trojúhelníkovým frontonem. Polosloupy a pilastry na arkýři v 2. patře mají kompozitní hlavice, fronton nad střední osu je segmentový. Průčelí v přízemí členěné fasetovou bosáží je uprostřed prolomeno pravoúhlým vstupem s profilovanou šambránou krytým portikem s balkonem na bohatě zdobených konzolách nesených 4 válcovými sloupy s římsovými hlavicemi. Dříky sloupů čelní prstence a reliéfní ornamenty. Ornamentálně prolamované zábradlí parapetu člení hranolové sokly čtyř antikizujících plastik. Uliční průčelí v patrech členěné pásovou rustikou je ve střední části mezi rizality prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými edikulovými rámy završenými trojúhelníkovými nebo segmentovými frontony nebo rovnými profilovanými návojovými římsami na volutových konzolách. Uliční průčelí završuje vyložená konzolová korunní římsa nesoucí nad rizality atikové zídky, na nichž spočívají bohatě tvarované dvouetážové štíty s volutovými křídly členěné římsami, pilastry a pravoúhlými vpadlinami s bohatým štukovým dekorem festonů, věnců a medailonů. Štíty zdobené po stranách čučky završují segmentové nástavce nesoucí ořímsované sokly plastik ženských postav v antikizujících krojích. Uprostřed průčelí se nachází nižší třetí štít řešený obdobně jako štíty nad rizality nesoucí hodinový ciferník završený kovovou korouhví. Sedlová střecha je prolomena dvojicí oplechovaných vikýřů s čelní stranou lichoběžníkového tvaru s helmicovitě ukončenými stříškami, ze kterých vyrůstají hrotnice ukončené ostnatými koulemi (slunci?)