nájemní dům Johanna Zoufala

Řadový třípatrový nájemní dům. Přízemí prolomeno třemi půlkruhově završenými oblouky, flankovanými pilastry. I. patro 6 pravoúhlých okenních os. Okna flankována hladkými pilastry, ve střední části jsou na pilastrech konzoly nesoucí kariatydy, stěna dále rytmizována bosovanými pilastry s předsazenými sokly a volutovými konzolami, na něž dosedají maskarony. Konzoly nesou římsu oddělující II. patro, v pásu pod okny motivy oválků, ve střední části je předsazen balkon s tepaným kovovým zábradlím zasazeným do hranolových pilířků zdobených maskaronem a ukončených vázou. Stěna členěna pilastry s motivem dvou diamantových bos, dvě krajní pravoúhlé okenní osy jsou sdružené, ve střední poli jedno francouzské okno a jedno pravoúhlé okno. Okna zdobena šambránou s lištou, kolem středního okno doplněno přízedním polosloupem. Nad krajními okny květinové festony a konzoly, jež nesou segmentově završený fronton. Nad středním oknem úseky rovné zalamované římsy a podstavec s pylonem. Stěna II. patra zdobena pilastry s vegetabilní dekorací a maskarony. 6 pravoúhlých okenních os zdobených šambránou s lištou a ušima. Profilovaná římsa odděluje kladí s konzolami nesoucí podstřešní profilovanou římsu, na římsu dosedá kuželková balustráda, ve střední části přeťatá přízemními hranolovými pilířky, vymezujícími plný parapet s erbem datující objekt do roku 1889. Ze střední části vystupuje lichoběžníkový vikýř s jednou půlkruhově završenou osou flankovanou pilastry s vegetabilním ornamentem a ionskou hlavicí. Střecha sedlová krytá plechem a vyplněná střešními okny.