nájemní dům Moritze Käuflera

Nárožní třípatrový dvoukřídlý dům se zkoseným nárožím akcentovaným hranolovým arkýřem spínajícím 1. a 2. patro. Nárožní arkýř je nesen dvěma mohutnými konzolami podpíranými polopostavami karyatid, pravoúhlé okenní otvory arkýře jsou v 1. patře provázeny pilastry s iónskými hlavicemi, v 2. patře pilastry s hlavicemi korintskými. Pravoúhlé okenní otvory 1. patra jsou opatřeny edikulovými rámy s párem polosloupů na vysokých hranolových soklech s iónskými havicemi nesoucími římsová kladí, na nichž spočívají trojúhelníkové frontony se zubořezem. Pod parapetními římsami se nachází balustrové parapetní výplně. Pravoúhlé okenní otvory 2. patra jsou rámovány profilovanými šambránami, na nichž jsou položeny konzoly nesoucí segmentové frontony. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou opatřeny profilovanými šambránami s ušima, nad nimiž se na obdélných nástavcích nachází rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pod všemi okenními otvry uličních průčelí jsou vedeny průběžné parapetní římsy. Vstupní chodba přístupná z ulice Joštovy vede k tříramennému schodišti v rohu při dvoře. Ve vstupní chodbě se nachází bohatá štuková výzdoba s přístěnnými korintskými pilastry, římsami, stropními zrcadly, schodiště dosud disponuje dobovým kovovým zábradlím.