návesní kaple

Kaplička je vystavěna v severozápadním rohu nepravidelné návsi. Vchod je obrácen k jihu. Mírně podčtvercového půdorysu 3,1 x 2,7 m, usazená na mírně vyvýšené terásce z kamenné rovnaniny, přesahující půdorys stavby na každé ze čtyř stran o cca 0,5 m. Výškový rozdíl proti původnímu terénu vyrovnávají proti vstupu 3 schodišťové stupně, dříve kamenné, po nedávné úpravě obložené vč. prahu nevhodnými cihelnými pásky - stupnice i podstupnice. Nad středem stavby vztyčena hranolovitá zvonička, krytá jehlanovou prejzovou střechou o mírném spádu. Střecha nad základním půdorysem obdobná, s mírně vyloženou jednoduchou římsou, ve středech stran trojúhelníkově vzepjatou. Vchod s rovným nadpraží,. dveře rámové, výplňové, horní polovina laťková, zárubeň deštěná. Sokl cca 50 cm vysoký, předsazený o 10 cm. Na rozích lisénové rámy, které sledují i průběh římsy.