návesní kaple sv. Jana Nepomuckého

Menší zděná kaple je situována na návsi. Vstup se nachází na jižní straně, stavbu zakončuje jehlancovitá střecha s malou zvonicí. Jedná se o zděnou kapli na čtvercovém půdorysu se zaoblenými rohy a s kulatým závěrem. Vstup je umístěn na jižní straně v pravoúhlém portálku, dveřní otvor vyplňují jednokřídlé rámové dřevěné dveře. Na jižní a západní straně je prolomeno menší protáhlé okno se segmetnovým zakončením. Otvor vypňuje v líci stěny dřevěný rám s dřevěným trojdílným křídlem. Fasáda z hrubé vápenné omítky je ukončena mohutnou šikmou římsou bez profilace (pouze na jižní straně nad vstupem z plochy římsy vystupuje "klenák"). Objekt je zastřešen jehlancovitou střechou z plechových desek, která vrcholí zvoničkou. Nad lucernou se zvonem je kovová makovice a jednoduchý kovový kříž. Jedná se o zděnou kapli na čtvercovém půdorysu se zaoblenými rohy a s kulatým závěrem. Vstup je umístěn na jižní straně v pravoúhlém portálku, dveřní otvor vyplňují jednokřídlé rámové dřevěné dveře. Na jižní a západní straně je prolomeno menší protáhlé okno se segmetnovým zakončením. Otvor vypňuje v líci stěny dřevěný rám s dřevěným trojdílným křídlem. Fasáda z hrubé vápenné omítky je ukončena mohutnou šikmou římsou bez profilace (pouze na jižní straně nad vstupem z plochy římsy vystupuje "klenák"). Objekt je zastřešen jehlancovitou střechou z plechových desek, která vrcholí zvoničkou. Nad lucernou se zvonem je kovová makovice a jednoduchý kovový kříž. Interiér kaple tvoří jednoduchý obdélný plochostropý prostor. Okna po stranách jsou umístěna v hlubokých segmentových záklencích.V závěru kaple je hluboká segmentová nika, před níž je umístěna menza. Na zemi je dlažba, strop je tvořen úzkými palubkami.