návesní kaple

Kaple z druhé poloviny 19. století se nachází zhruba 3 km jihovýchodním směrem od Vyššího Brodu, při okresní silnici do Dolní Drkolné. Torzální stavba někdejší návesní kaple byla postavena na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem a byla zastřešena sedlovou střechou s trojúhelným zvalbením nad závěrem. Střecha byla poryta dožilými taškami. Kaple nad trojbokým závěrem vrcholila hranolovou zvoničkou se stanovou vysokou stříškou. Zvonička byla oplechována. Stěny kaple jsou otevřeny okny s lomeným ukončením. Architektura kaple je jednoduchá, bez výraznějších architektonických prvků. Fasády hladké, prolomeny v bočních stěnách polokruhovými okenními otvory, v závěru kruhovým otvorem a dveřním polokruhovým otvorem na severní straně. Podélné fasády včetně závěru jsou ukončeny profilovanou římsou.