návesní kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaplička je umístěna v centrální části obce na zvýšené terase, lemované kamennou zídkou. Kaplička je orientovaná a nachází se na čtverovém půdorysu a je zastřešena valbovou střechou, která je kryta prejzy. Střecha je završena kovovou zvoničkou. Památková ochrana se vztahuje na návesní kapli bez pozemku. Kaplička je síňová, orientovaná a je situována na čtvercovém půdorysu. Kaple je zastřešena jehlancovou střechou, která je kryta prejzy. Kaple vrcholí jehlancovou kovovou zvoničkou. Ve zvoničce se nachází zvon. Dekorativní architektonické prvky tvoří konkávně prohnutá nároží, profilovaná stupňovitá římsa po celém jejím obvodě. Na západní straně zvoničky je prolomen dveřní otvor v dřevěné zárubni. Dveře jsou částečně zapuštěny v mělké dveřní nice se segmentovým nadpražím. Na bočních stranách je po jednom oválném okénku, jenž korespondují s obdélnými okenními nikami v interiéru kaple.