Nová Libeňská synagoga

Trojlodní stavba z let 1846-1858 se sedlovou střechou. Trojosé průčelí vybíhá do trojúhelného štítu. Vstup v podobě trojarkády mírně předstupuje. Okno nad vstupem je větší, s dekorativní výplní, nad ním jsou v reliéfu desky desatera. Fasáda je členěna lisénovými rámy. Tabulková půlkruhově ukončena okna jsou v záklencích se šambránami. Interier: Sálové trojlodí, zaklenuté křížovou klenbou, je členěno obloukovou arkádou, nesoucí emporu po celé délce boční lodi. Empora má arkády se zrychleným rytmem oproti lodi. Pilíře arkády i empory jsou obloženy umělým mramorem, mají hlavice vyplněné rostlinným ornamentem. K pilířům jsou přisazeny pilastry vysokého řádu, které mají společné hlavice s arkádami empory. Nad arkádami je obloučkový vlys, čelo arkád má zábradlí vyplněné poli s geometrickým glasovaným ornamentem. Před východní zdí je monumentální portálová oltářní stěna s arabisující ornamentikou. Na západní stěně je kruchta.