obytný dům

Přízemní zděný dům podélného půdorysu, se sedlovou střechou krytou taškami, postavený ve svahu nad klenutým sklepem, vstupem obrácený do drobného trojbokého dvora usedlosti. Ve hřebeni střechy se uprostřed uplatňuje průlezný cihelný komín. Opukové zdivo domu je na straně nad svahem zbaveno omítek, kdežto na nádvorní straně je "zatepleno" fošnami (krajinkami) s mechovou výplní a na povrchu opatřeno hliněnou mazanicí. Průčelí světnice včetně zděného štítu (původně polovalby) je opatřeno hladkými omítkami s jednotným okrovým nátěrem. Přízemí se dvěma okny odděluje od štítu jednoduchá odsazená podbrádková římsa. Střecha na nádvorní straně prodlouženým přesahem kryje zápraží. Stropnice jsou zdobeny okosením hran a čela. Vnitřní dispozice je trojdílná, se světnicí v levé orientaci.