ohradní a opěrné zdi s branami

Ohradní kamenné zdi areálu se rozpadají na několik úseků. První úsek ohradní zdi vychází ze severozápadního nároží stodoly a postupuje severozápadním směrem k jihozápadnímu nároží domu čp. 41. V místě, kde zeď překračuje komunikaci, bývala brána, z níž se dochoval pouze severozápadní hranolový cihelný pilíř. Další úsek vychází ze severozápadního nároží domu čp. 41 severozápadním směrem a poté se zalamuje k východu. Tento úsek obemyká parcelu p. p. č. 40 a končí v polovině severní strany parcely st. p. č. 13. Na severním úseku je zeď prolomena širokými dřevěnými dvoukřídlými vraty. Další úsek je veden z jihovýchodního nároží hospodářské budovy jižním směrem, kde se napojuje na zeď zahrady. V místě, kde zeď překračuje komunikaci, bývala brána, ze které se dochoval jižní hranolový pilíř zděný ze smíšeného zdiva. Poslední úsek lemuje severní část zahrady, v místě, kde se napojuje na severovýchodní nároží zámku, bývala branka, ze které se dochoval severní hranolový cihelný pilíř.